Europatur 2011                        
TIL DEL 2 AV REISEBREVET

Etter en knallfin spillejobb for Caravanklubben avd øvre Romerike lørdag kveld, er endelig langturen i gang.

5144 Marit og Lasse og 1417 Hege og Ronny kjørte fra Råholt til Larvik på natten. Stille og rolig på veien og vi ankommer ferjekaia kl 04.45. Sitter på kaia og venter på superspeed som skal ta oss over til Danmark. Fikk trivelig besøk av Wenche og Helge på morgenen. Wenche hadde med vafler og nyrørt jordbærsyltetøy. Takk søster. Klokken er 11.45 og superspeed legger akkurat til kai. Avreise 12.45

I kveld ankommer vi Skive i Danmark, hvor vi skal besøke gammel Erik, en trofast norgesvenn vi har vært så heldige å kjenne i mange år. Her blir vi servert grønn langkål, en dansk rett du bare må oppleve å spise engang i livet.

Etter 2 dager med god mat og godt drikke, gikk turen i dag 1.2.2011 til Flensburg og Citti Park, her ble det bunkret med diverse godsaker, kan nevne:: 3 kasser øl, 100 kroner minus pant. Pluss masse annet godt. Turen går videre mot Bremen autobahn, småregn og rundt null grader, så vi slo oss til rett før Bremen. Håper på bedre kjørevær i morgen.

Dagen i dag har gått med til transport etappe, Tyskland, Belgia og nå er vi i Frankrike.Frankrike er håpløst dårlig utstyrt med rasteplasser i nord.

Vi er heldige og får sove over på en bensinstasjon midt i Paris.

Våkner om morgenen med punktert bakhjul, skifter på bensinstasjon. Turen går veldig bra ellers. 85 mil i morgen og vi ankommer San Sebastian nord øst i Spania, det er herifra vi har planlagt ferien.

Overnatting i Bordeaux. Langs motorveiene er det flotte oppstillingsplasser for bobiler.Temperaturen har steget til 14 grader så her koser vi oss med god mat og drikke. Litt småreperasjoner av spillvanns krana på bilen til Lasse. Route national fra Bordeaux til grensen er vakker, mange flotte steder vi egentlig burde stoppet på, men det får bli en annen gang. Ankommer San Sebastian kl. 16.00 i knall sol og temperatur på 18 grd. det gjør seg for en nordbo.

Har flaks og kjører rett på bobilparkeringen i byen. 3euro natten, her kan vi tømme doen, fylle vann og tømme spillvann og kaste søppel.Nå skal kvelden nytes, skal sitte ute.

må vaske av vinterstøvet

5.2.2011 Turen går videre mot vest, vi følger kystveien og dette angrer vi ikke på. Baskerland er vakkert, nesten ett lite tyrol plassert ved sjøen.Leter en stund etter parkering for å nyte solen, blir mange mil mot vest, før vi finner en flott campingplass ved Capo de Ajo. Nydelig vær, sitter ute med en øl og god mat..

6.2.2011 endelig funnet nett og kan få lastet opp siden, men ett skår i gleden, må ringe NAF i morgen og få hjelp. Bilen har fått vondt, kaster opp olje og tikker som Big Ben, kommet oss litt vest for Santander. Sitter nå kl 14.15 i solen og nyter varmen.

En tur ut for å spise må vi ha. God mat.

Skriv i gjesteboka

7.2.2011 Da har vi fått bobilen på sykehuset, en stor takk til NAF for utmerket service.

Buen mecánico Richardo som er utkalt fra RACC , NAF sin samarbeidspartner i Spania.

Har kjørt med Marit og Lasse ut til noen klipper hvor vi spiser frokost ( lage mat er virkelig noe Lasse kan ) og nyter solen. Biscaya er utrolig vakkert.

Kvelden 7.2.2011 fått beskjed at dette blir fryktelig dyrt med reperasjon av bobilen. Nok engang ordner NAF opp med bungalow i flere dager og bare positivt i disse litt mindre positive dager. Ser ut som vi har fått 4 nye medlemer i reisefølge.

he he litt av noen nye medlemmer.

Artig i alt det negative.

8.2.2011

Vært og besøkt Aurora ( bobilen vår )på sykehuset, dem er i full gang med å skru ut motoren.

Richardo, verksmesteren innspiserer havariet.

Måtte hente frem scooteren, alltid lettvint med den i nærheten. Tatt en rundtur i det nydelige været.

Nå slikker vi sol, må kose seg uansett, får ikke gjort noe alikevel. Bilen blir i orden og det er det viktigste for oss nå.

Brune er vel og overdrive, men godt med solen og varmen er det. Etter 3 mnd. skal vi nok se forskjell tenker jeg.

Skriv i gjesteboka

9.2.2011

Atter en flott dag her i Soto de la marina, sol fra knallblå himmel. Har vært og besøkt Aurora to ganger i dag, nå er motoren plukket helt ned og blokka er til kontroll.

ventilfjøra til høyre har fått en skikkelig smell og da selvfølgelig sylinderen også. I morgen begynner dem og montere sammen motoren og sette den inn igjen.

Vi håper på det ihvertfall om ikke noe annet kommer i vegen.

Dagen i dag har gått med til soling og en tur på shopping, godt og ha scooteren med oss.Hege og jeg koste oss på en bar langs veien.

Marit og Lasse hadde ordnet fin plass foran sin bobil, der vart vi nok engang foret med god mat.Nå i kveld er det middag her i bungaloven våres. Underberger smaker godt etter mat også. Blir vel noen runder med titusen nå. Mere oppdateringer i morgen etter sykehus besøket.

Solens dronninger.

Nyter spekemat og kald øl i varmen, og jaggu klipper dem plen her nede i dag.

Skriv i gjesteboka

10.2.2011

Dagen i dag har vært den varmeste til nå, vi er utrolig heldige med været da vi først må være her. Var som vanlig og besøkte Aurora på morgenen, men da var det ikke noe nytt.Litt shopping før sol og chatting med norge og england på facebook. Moro at venner fra flere land følger oss her på reisesiden. Og ikke minst alle venner som støtter oss i uhellet. Takk til dere alle.

Som i Italia, har vi også her fått oss katt, ( Hege har fått ) Bonzo kommer og får mat og melk flere ganger om dagen. Liker'n litt jeg og da, hysj itte si det til noen.

Hege min kjære har hatt en tung dag i dag etter vi besøkte Aurora og hun fikk se det kaoset av deler som motoren var i.

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra sykehuset til Aurora, veldig glad nå, måtte IKKE ha ny motor, mekanikeren som skrur på bilen, tror jeg faktisk var like glad som meg. Han begynner og montere sammen dette virrvaret av noen motordeler nå. Trodde Aurora kunne være klar til 3-4 tiden i morgen efta.

Veldig glad det ikke er meg som skal holde orden på dette kaoset. Nå blir det full overhaling av hjerte til Aurora og da blir hun nok veldig fornøyd.

Fornøyde var også de spente reisefeller da jeg kom med denne beskjeden. Gitaren kom frem, og for første gang på mange dager synger alle. Nå blir det kosekveld her i Soto de la marina.

Se!!!!!, endelig smiler Hege igjen. Godt det.

Skriv i gjesteboka

12.2.2011

Ja vart lite oppdateringer i går, det som virket så lovende vart bare ræ.. Ble ny motor, ny clutch, ny turbo pluss pluss pluss, lista er veldig lang. De kunne ha sveiset blokka, men da finnes ikke garanti på noe. Etter samtaler med NAF og deres spanske samarbeidspartnere RACC, har vi nå bestillt nytt. Så vi kommer oss ikke herifra før tidligst fredag 18 feb. Må bare nok engang fullrose NAF, de som fortjener ros, skal ha ros. Tar veldig hardt på reisebudsjettet detta, må vel starte kronerulling her på nett, he he.

Ellers benyttet vi gårsdagen stort sett i solen, litt scooter sightsing og kos. Litt deppa noen timer, men det passer ikke oss, så nå smiler vi igjen. Vi får tross alt ikke gjort noe annerledes. Livet er for kort til å deppe er våres motto. Tenker på dere der hjemme som sliter med snø og mange minus grader, da har vi det tross alt godt.

Legger inn noen nye bilder,og gratulerer Johan Remmen Evensen med verdensrekord.

Litt kos må vi ha.

Chianti

Costa Juan de la canal

Må pyntes litt på håret, Hege frisør.

Fra punkteringen i Paris. INSERT COIN.

Her fikk Aurora problemene for fullt. Svart ja.

Hege og meg på scootertur. Herlig.

Klippene i Amir.

Forfriskninger i varmen.

, Skriv i gjesteboka

MILLIONER ganger HIPP HIPP HURRA, datteren Silje Nordahl Disserud har akkurat nå blitt Norgesmester i senior NM i Trondheim. Gratulerer kjære Silje, du er god, nei enda bedre i dag, du er best.

Det er bra Dagfinn, kronerullingen tar vi på kontonr. 1637.11.17435 tusen takk for alle bidrag. Hver en krone hjelper oss, detta vart fryktelig dyrt.

Er helt overveldet, visste ikke vi hadde så mange snille venner. TUSEN TAKK. Dette hadde jeg aldri trodd.

15.2.2011

Tirsdag, og i dag har jeg vært og besøkt Aurora, virket nesten som hun var sur i dag. Tar vel hardt på og stå der uten motor. De håpet at motoren ville komme i dag eller i morgen. Det skal vi love at også vi fire gjør. Lengselen etter landeveien begynner så smått og prege oss nå. Soto de la Marina som det heter her, er fint, men vi hadde liksom ikke planlagt så lang rast her.

Har blandet februar vær, sol, litt regn og vind, men vi slipper kuldegrader som vi ser dere har nok av. I dag begynner navnene på dere som har satt inn penger til Auroras hjerte og komme frem i banken, må si vi er veldig glade for å kjenne så mange gode mennesker, en STOR TAKK til dere alle. Vi håper og kunne gjøre dere alle en gjentjeneste engang. Motorhavariet kommer på over 72 tusen kr. ( 9018.15 euro ) så vi skal love dere at hver lille krone kommer veldig veldig godt med.

Skal opp igjen til verkstedet senere i dag, legger ut her om det er noe nytt. Klem til dere alle som følger med oss på turen.

Motoren har kommet, jippi, har vært og besøkt Aurora. Begynner å skru den på plass i morgen tidlig.

Har prøvd å lage en filmsnutt fra her, håper dette vil fungere.

 

Damene er sporty og går tur nesten hver dag

 

Vi derimot, syns det er bedre med gitar øving

Kokken Lasse ordner billigmat med utrolig god smak, pannekaker med bacon og sukker pluss tomatsuppe fra Toro. Spare der vi spare kan.

Skriv i gjesteboka

Her er den nye motoren.

Verkstedet Talleres Victoriano Mazo, S. L. er i full gang med og skru. Jippi.

Buen mecánico Sergio, legen til Aurora. Blid og hjelpsom kar selvom han bare snakker spansk forstår vi hverandre ganske godt. Torsdag kveld, men helt sikkert fredag vil Aurora rulle videre med nytt hjerte, det må vel snart føreren av skuta ha også.

Turboen på plass, dem viste meg den gamle, ikke rart det var rare lyder fra den.

Skriv i gjesteboka

 

16.2.2011

En ny spennende dag, skal besøke Aurora. Gledelig og komme til Talleres Victoriano Mazo, og se Aurora smiler, mekanikeren er i full gang med monteringen, motoren er på plass. Skal opp igjen i ettermiddag og høre da Sergio skal starte den for første gang.

Buen mecánico Richardo, dette er mannen som først hjalp oss da vi tilkalte hjelp gjennom NAF. Blid og hyggelig kar som spør og spør om reisen vår og vil prate litt engelsk for at vi skal forstå hverandre. Den gamle turboen med helt utslitte lager.

Dagen har gått med til strikking for noen

Jeg har jobbet hjemmeside og chattet med noen av dere der hjemme. Ført liste over alle dere som er så utrolig snille og støtter oss, vi er mektig imponert over hvor snille venner vi har. TAKK!

Fra bobilen til Marit og Lasse i går kveld.

Nå er klokken 18.40 og jeg har igjen vært oppe hos Aurora, å så deilig det var og høre motoren summet og gikk. Gleder meg til å kjøre litt igjen nå.

Ikke mye igjen nå. Sergio er flink.

 

Da er det bare og vente på morgendagen og avreise mot sørvest. Vigo er neste stopp, vi har bestemt oss for å kutte litt ned på ruten vi først hadde planlagt, dette i hovedsak for at jentene har sett værmeldingen, he he.Har hatt litt regn i et par dager og da vil vi fortest mulig til solen og varmen lenger syd.

Her har vi bodd i nesten to uker, veldig koselig plass.

Capo san juan de la canal. Litt kjedelig med regn, men det blir vel bedre.

Her har RAPP, altså bobilen til Marit og Lasse stått og hvilt seg i to uker, men i morgen er det slutt på hvilen.

Håper å få oppdatert litt før vi reiser videre i morgen, vet ikke når vi får internett neste gang.

Skriv i gjesteboken

18.2.2011

Har enda ikke funnet nett, men vi må jo skrive alikevel. Aurora kom ut av sykehuset i går og du verden å fint motoren går.

Vi kunne ikke reise videre enda, må kjøre på noen mil på motoren, for så å komme tilbake på mandag for etterkontroll. Dem ville ikke at vi skulle få mere problemer på turen. Seriøst og veldig bra firma.

Aurora kommer ut trykk på bilde

Sjefen selv. Pratmaker'n de lux og så imøtekommende og koselig.

Da skal vi forlate sykehuset, en stor takk til Dr. Sergio.

 

Det er utrolig godt å bo i bilen igjen. Vi har kjørt vestover noen mil og parkert i en by som heter Santillana de mar, her var det mulig og parkere bobilene i sentrum. Fra mars til oktober koster det 6 euro natten for bobiler, resten av året er det gratis og det passer oss veldig bra nå. En trivelig by som kan anbefales.

Stolt har damen heist det norske flagget, hjerte slår perfekt igjen.

Kveldskos i Aurora

Skal si det er koselig

Frisk og rask er Aurora.

Skriv i gjesteboken

19.2.2011

Vi tok en ekstra dag i Santillia, nydelig vær og vi har gått lang tur i denne nydelige byen. Gamlebyen er fra 12 og 13 hundre tallet, mye fint og se på her.

Her blir kuene drevet gjennom gatene helt enkelt.

Hele byen var innebygd som ett fort, vi kunne nesten høre krigsrop og kamp i fantasien. Er dere på disse kanter en gang, så må dere stoppe på her og føle atmosferen på dag og kveldstid.

20.2.2011

Ny herlig dag, vi kjører fra Santillia mot Santander, ender til slutt opp på landet en halv times kjøring fra sykehuset til Aurora. Der skal hun på etterkontroll i morgen klokka ni.Planen da er å sette kursen mot Vigo, gutta på verkstedet anbefaler Vigo på det sterkeste. Både naturen og maten skal visst nok være helt super.

Har laget en filmsnutt fra første grilling.

Her fant vi en fin plass, Marit og Lasse. Vi har sola oss og har ryddet i Aurora.

Snekker'n lager hylle i mellomgaragen. Vart en ekstra god plass til diverse.Hege er veldig fornøyd. Nå skal grillmaten nytes.

21.2.2011

Nå håper vi filmene blir riktig lastet opp. Står på sykehuset og venter på timen til Aurora.

Ricardo, Lasse og Ronny.

Etter at vi vart ferdige på sykehuset, satte vi kursen mot Vigo, helt vest i spania. En natur reise som bare var helt fantastisk. Vi hadde vel alle årstider på reisen. En halv time etter avreise startet første klatretur over fjellet, det var som å kjøre over Haukelifjell mange steder.

Snøen kom nærmere og nærmere, vi vart litt betenkte da vi så 2 lastebiler med snøplog og saltbørsa bak, men det gikk heldigvis bra. Kom oss til en by som heter Leon og var veldig fornøyde, da skinte sola og vi var opptimister med engang.

Reisevenner som har savnet hverandre.

Ti mil senere, begynte nok en fjellovergang og denne var mye mye brattere og her var snøen helt ute i kjørebanen. Hadde snødd kraftig noen timer før vi kom.

Bratt ja, det skal vi love dere.

 

Prøver med en video igjen.

Etter passering av disse meget tøffe fjellpartier gikk veiene mye opp og ned. Utrolig mye daler her nord. Veldig vakkert og i motsetting til hjemme, er det to og tre felts motorveier alle steder. Var veldig greit for oss og ta disse på veien mot Vigo, da motoren skulle kjøres inn.

Ankommer Vigo ved seks tiden, inn i byen glade og fornøyde etter 62 mil bak rattet, nok ett mareritt, fytti rakkern og trangt det er i denne byen. Så skarpe svinger så jeg ikke hadde mulighet til å svinge rundt på ett forsøk mange plasser.Og diesel tanken ropte etter fuel. Hjelp.

Spanjolene stoppet helt opp og lurte vel på hva søren dette var for en idiot, he he. Etter mye frem og tilbake og en knøtt liten bensinstasjon i grevens tid, kom vi oss omsider litt i utkanten av byen. Etter ett lite øyråd, finner vi ut at Vigo er en nydelig by for turister uten bobil, men vi tar ti mil ekstra og kommer oss inn i Portugal.

Sent på kvelden kommer vi til byen Viana Do Castelo etter å ha tittet på tyske bobilsidens stellplatzer. En flott plass helt nede i portoen for småbåter. Gratis parkering her. Enkel god mat i bobilene og planlegging av neste etappe. Natta.

22.02.2011

Morgen i havna med god frokost, obs må stille klokken en time tilbake. Turen er planlagt til Figueira da Foz. Avreise kl. 09.50, nei ny tid er det jo her, 08.50. Uff tidlig detta, er da ferie. Prøver å få tak i gass til Marit og Lasse, men det er ikke lett. Må få kjøpt stacko eller vanlig flaske her en plass håper vi. For oss med stacko flaske er det ingen problem i noen av de landa vi har vært i til nå.

Kan plukke frukt langs veien, herlig. Appelsintrær tatt i fart.

Har funnet en enorm og flott parkeringsplass helt ute ved stranda her. Mange bobiler rundt oss. Marit og Hege er ute å handler mat og div. Lasse sitter i solen og jeg jobber med reisebrev, sjekker mailer og vært i banken og fått navnene på dere som har satt inn penger til Auroras nye hjerte. TUSEN TAKK skal dere ha. Vi er veldig glade for all støtte dere har gitt oss, vi ville fått store problemer uten deres bidrag. TAKK.

Nå skal jeg laste opp siden, Hege tar bilde av denne plassen når dem kommer tilbake,vi holder dere oppdatert så fort vi kan. Klem til dere alle.

Her Johnny, du som ikke ville ha snø video. HE HE.

Her står vi nå.

Stranda

Mor og datter i solen.

 

Vi vil gjerne høre litt fra dere også, så skriv litt i gjesteboken eller send oss en mail da.

23.2.2011

Våknet tidlig i dag i supert vær, men mye vind. Marit og Lasse var tomme for gass, så vi bestemmer oss for å reise videre og sjekke opp gass langs veien. Det meste av turen går på landeveien, mye mere å se her og lettere å finne gass regner vi med. I utkanten av Lisboa ser vi plutselig en caravan forhandler og får stoppet her. Verdens koseligste karer hjelper oss med ny gassflaske og overgang.

Gassen var nok mye dyrere her en på vanlige byttestasjoner, men vi må ha. Mye mat i fryseren. Jose Carlos som eieren heter, stotrer frem på en blanding av dårlig engelsk, fransk og portugisisk at vi må fortelle nordmenn at han kan hjelpe deg. HA HA artig skrue og god service. www.campocalmo.pt Adressen er Est.Nacional 1 Apt.2982 Azoia. Leiria.

Etter at vi har handlet på Lidl går turen ut på motorveien igjen, og takk min skaper for TomTom GPS. Ett virvar av et veinett, men så flotte veger, heia norge, blir fort noen mil sydover til vi svinger av mot Alcacer do Sal og campingplassen Parque de Campismo.

 

Kanskje litt dårlig gjort og si det, men det er fryktelig varmt. Plassen er velholdt og oppstillingsplassene er bare flotte. Blir mange timer i solen og på kvelden kan vi sitte ute i shorts og t-shirt lenge.

Jeg bruker litt av ettermiddagen til en scootertur i shorts og t skjorte, er helt nydelig og kjenne varmen selv på scooter. Vi blir her ett par tre dager.

 

24.2.2011

Opp kl halv åtte og ut i solen, frem med kokeapparatet og koker kaffe, steker egg og bacon ute i dag, nei for et godt liv. Skal vaske bobilene i dag, vaskeplass på campingen. Nyte dagen i sol fra blå skyfri himmel.

Dagens filmsnutt kommer her.

Flink dugnadsgjeng vasker bobilene. Først ut er Rapp'n.

Dæven det skinner jo helt hit av Rapp' n..

Så er det Aurora's tur

Flinke jenter det tenker jeg.

Jammen vart du blank og fin Aurora.

Har fått e-poster fra dere og litt i gjesteboken. Det er koselig og høre litt fra dere også. Og Marion, syns du er flink jeg, he he.

En STOR TAKK til dere nye som har bidratt til Aurora's nye hjerte, snille er dere folkens.

Send gjerne flere mailer og skriv til oss i Gjesteboken

25.2.2011

Dagen i dag har vi bare kost oss i solen, polert litt biler og en scootertur i byen Alcàcer do sal. Pen liten by med arena for tyrefekting, et slott og trange bratte gater. En opplevelse å kjøre sakte rundt med scooter her.

Salat lunsj i skyggen.

Nydelig

26.2.2011

Oppe tidlig i dag og klargjorde for avreise, fikk en veldig positiv overraskelse da vi skulle sjekke ut. 26.70 euro for 3 døgn med dusj og alt. Portugal er noe helt annet prismessig en hva nord Spania var. Har planlagt og villcampe ved en surferstrand som heter Zavial beach eller Ingrina beach som vi har funnet gjennom tyske stellplatzer nok engang.

smalt ja, mye rare veier vi skal på.

Bestemmer oss for og kjøre motorveien ned til Algarve og videre vest derifra, her har nok engang norge mye å lære når det gjelder veier. Heia Ola dunk.

Zavial beach

Ett paradis for surfere.

Masse bobiler fra mange land villcamper.

Takk nok engang til TomTom'n for hjelp. Vi ender opp på Ingrina beach, ut med stoler og rett ut i solen i mye vind. Etter ett par timer i solen får vi nesten sjokk, Hege tørker av seg med våtserviett, åh herre min hatt og vi ser ut.Ett tynt lag av rød sand over alt, blir enige at vi kjører til sydvest spissen av Portugal og byen Sagres hvor vi tar inn på camping igjen.

Griller og sitter ute i blåsten, som de eneste på hele plassen. Treffer ett norsk par i bobil og får litt tips. Olhào i morgen tidlig.

27.2. 2011

Sjekker ut tidlig og tar en tur ned til byen Sagres og besøker fortet helt ute på den sydvestligste spissen av landet. Masse bobiler har overnattet på parkeringsplassen .. Fortet i Sagres

Kommer ikke lenger uten båt.

Kjører 14 mil på motorveier rett østover til Olhào, hvor vi lett finner campingen som alle snakker om. Her i byen kan vi fylle alle gassflaskene, norske som spanske. Deilig og være ferdig med det problemet for resten av turen. Treffer massevis av norske her, trivelig plass hvor vi nok blir en 14 dagers tid.

Grimstad karen Carl Herman Wollebæk har vært her mange ganger og han forteller mye om plassen, byen og vi får masse nyttig info som vi tar til oss med takk. Fint og treffe slike koselige folk.

Har allerede vært en tur i byen etter tips fra han og skaffet meg usb penn med internett, og kan få lastet opp reisebrev igjen. Reisefølget sitter og nyter solen, mens jeg holder dere oppdatert.

Utrolig fint vi har det med været og alt.

Glem ikke å skrive i gjesteboken da!!

Oye, Ricardo, Sergio y Ricardo. Entonces nos encontramos con interés Olhão, Portugal, camper funciona bien, el motor es perfecto. Gracias por el buen servicio y que eran tan gentil y amable con nosotros. Saluda a los demás en el taller. Ricardo, Saluda a tu papá.

3.3.2011

Hei igjen folkens, er ikke så mye å skrive om disse dagene i ro på Olhâo camping, men litt må vi jo skrive til dere. Dagene går stort sett med til soling av vinterbleke kropper. Nydelig i solen men kaldt i skyggen. Har faktisk på litt varme hver morgen før vi står opp.

Her hos Hege og meg er det ikke sol i det hele tatt, men vanskelig og finne andre plasser hvor vi kan stå sammen med de på solsiden.

Vi må rett over gaten for å slikke sol, her finnes nok av den.

Kort vei til toalett, dusj etc.

Pluss 40 grd er dette en flott plass, men da er vi forlengst videre.

Marit og Hege sitter slik nesten hele dagen. Er deilig med sol.

Kveldskos foran Rapp'n.

Vi har truffet mange hyggelige nordmenn her nede, hjelpsomme til tusen mot oss førstereis folk. Portugal har enormt mye og by på som har gått oss hus forbi, men vi lærer. Et tips om du skal nedover her med vogn eller bobil: snakk med de som har vært her mye, skriv det ned. Kjøp boken Aires guide for Spania og Portugal, her finner du parkeringsplasser du kan overnatte på, tømme doer, fylle vann og ikke minst plasser du kan fylle gass. www.vicarious-shop.com/ Jeg mener denne boken er et must for dere som har tenkt dere nedover her.

Portugal er et veldig billig land å feriere i, vi var en gjeng i går kveld som gikk til HULLET I VEGGEN, en lokal bitte liten plass rett ved campingen for å spise. Her finnes ingen meny, du kan velge mellom kjøtt, fisk eller kylling. Pek på det du vil ha og nyt ett godt måltid. Vin så mye du vil ha, forrett, hovedrett og dessert for kun 8 Euro pr.person, ja du leste riktig 8 euro.

Trivelige nordmenn, Tone, Bjørn, Mette, Leif, Ronny, Hege og Marit, Lasse fotograf.

Jammen fikk Lasse være med også.

Mette og Leif.

Det er carneval noen mil herifra den 7. mars, dette har vi tenkt å få med oss. Det er innleid folk fra Brasil til dette carnevalet, blir moro. Bilder kommer.

Til slutt vil vi takke dere nye som har gitt bidrag til Aurora's hjerte. TUSEN TAKK til dere alle. Klem fra oss i Olhâo.

4.3.2011

Hei igjen, en ny dag er over og vi har hatt en kjempefin dag tross overskyet og litt regn. Kjerne karen Kjell Ivar Sandaunet kjørte Lasse og meg til en LPG stasjon i utkanten av Olhâo, alle gassflasker er fulle, etter hvert vart flere det, he he.Hege har blitt vår felles frisør, i dag var det Tone som fikk ordnet håret.

Vi hadde avtalt felles lunsj med flere nordmenn nede i byen. Startet med busstur fra campingen til Ria senteret i Olhâo hvor vi ble møtt av Vigdis og Kjell Ivar. Japansk restaurant var målet våres, spennende.

Helt nydelig mat og uvante serverings metoder. Takk til Vigdis og Kjell Ivar.

En flott gjeng samlet.

Filmen taler for seg, det var nydelig. Vart fottur tilbake til campingen med flere stopp, var jammen moro der også. Endte opp under markisen til Marit og Lasse, her vart selvfølgelig gitaren tatt frem. kvelden var enda ung så vi tilbrakte ett par timer her før vi tok gitaren med og ruslet ned på restauranten her på campingen.

Litt skummelt å være spillemann, så mange som skal sjenke meg, men utrolig moro var det.

Gikk på mange språk denne kvelden.

5.3.2011

Våknet til øsende regnvær som bare tiltok utover dagen, bortsett fra en liten stund, "da de som orket" var og feiret dagen til Kjell Ivar, for andre var det en ganske grei dag og være litt " trøtt " på.

Utover kvelden begynte det og lyne og tordne noe helt forferdelig, eneste som satte pris på det var duene som fikk seg et bad.

det flommet vann alle steder og det smalt i hagl på bobilene så det nesten var umulig og snakke sammen.

Uværet ga seg ved 22 tiden og da fikk vi sove.

6.3.2011

Avslappende dag med en del sol og planlegging av utflukten i morgen.

7.3.2011

Gratulerer med tretti tolv års dagen Rita N. Johansen

I dag gikk ferden i 2 personbiler til byen Portimâo lenger vest, Leif var reiseleder, som han utførte på en helt topp måte.Vi hadde hørt rykter om en flott bobilplass der, og der var det virkelig fint. Traff igjen noen norske som vi tidligere hadde snakket med her på campingen. De guidet oss på en fin rundtur.

fra oppstillingsplassen, her koster det 1 euro natten. Vakter og alt.

Mye vind, men vi var jo på sightseeing. Tone.

En helt vidunderlig strand her.

Strand restauranten, mrk. noen drakk pepsi og kaffe.

Trapper ned til stranden, nydelig plass.

Var bare fisking her i dag.

Leif og Bjørn

Gravd ut av vannet, helt utrolig fint å se.

I morgen er det marked og carneval, bilder kommer. Klem til dere.

Husk vi hører gjerne fra dere på e post eller i gjesteboken.

 

8.3.2011

I dag er det carneval i Loulè og feiring av Lasse's bursdag. Overskyet vær, men vi slapp regn under carnevalet.

Tross dårlig vær var det bra oppslutning av folk.

Store og små i skjønn forening.

På kvelden vart det kaffe og kake i bilen.

Avec vart det visst også, sang og moro med norske venner.

Sang er moro. Ikke sant Tone?

Litt film fra carnevalet.

9.3.2011

Dagen har gått med til en tur i Vila Real, på den spansk - portugisiske grensen, litt shopping og etter det pakking av biler. Vi reiser videre mot Cadiz i morgen.

I kveld blir det avslutnings middag med mange av de hyggelige norske vi har truffet her, litt vemodig og ta farvel, men håper og se dem snart igjen.

Dere der hjemme får nytt reisebrev så fort vi finner nett etter at vi har parkert for natten engang, en dag eller noe sånt. Klem fra oss så lenge, og glem ikke å sende oss en mail eller noen ord i gjesteboken.

10.3.2011

En lystig og artig kveld er dessverre over, en god gjeng nordmenn var samlet til ett nydelig avskjeds måltid i Moncarapacho og restauranten Colibri, hvor vi stekte våre egne steker på 250 gr.på steinplater, hadde vin cognac kaffe dessert mm for kun 20 euro pr.pers. er det noe rart vi trives her i Olhâo. Egentlig litt synd og reise fra disse trivelige folka i dag, men we'll meet again som det heter. Nok en gang takk til Vigdis og Kjell Ivar som tok oss med til disse flotte plassene.

Leif og Mette, mega trivelige folk og topp guider.

En herlig gjeng, we'll meet again.

Avslutningen her på Olhâo camping, så herlig gjeng.

Sang og moro, vi eide kafeen i kveld, heia norge.

Sang er moro, og som vi synger.

Nærmer seg slutten, kl. 24 er det rolig, eller vart det litt senere?

Takk for nå folkens, vi ses til sommeren noen av oss.

10.3.2011

Våknet friske og raske i dag, bobilene var ferdig pakket, så det var bare og spise frokost og ta farvel med folket her på Olhâo ( Åljaå ) camping, som taxisjåføren lærte oss å si det. En tur ned i byen for og ordne noen små ting, reiste halv tolv lokal tid.

Vi valgte motorveien i dag, kjørte Sevillia og ned til Cadiz, hvor vi håpet og finne en camping eller bobilparkering. Cadiz var en opplevelse, flott by, men trengt for store bobiler. Vart ut på veien igjen og videre sørover til Tarifa, helt på den sydligste enden av Spania før vi endelig fant en campingplass som var åpen og hadde plass til våres bobil, er ikke så veldig lett og finne på denne årstiden. Mye regnvær på turen og meget kraftig vind som flere ganger prøvde å kaste bobilen av veien. Skjønner godt at dem har satt opp den vindmølle parken her.

 

11.3.2011

Ut å kjøre igjen, i dag gikk turen først ut til Gibraltar, elendig vær med styrt regn og sterk vind.

Føler nesten at vi blir frastjålet noen kjempe opplevelser pga været. Vi fikk sett litt, men det vart bare fra bobilen, umulig og gå ut.Noen av de lokale er bare frekkere en flatlusa, da vi sto i kø ut mot Gibraltar kommer en av dem og banker på vindu, spør hvor vi skal og ser nedover langs bobilen og vil ha 20 Euro for at vi skal kunne kjøre videre. Selvfølgelig er dette bare tull og vi bryr oss ikke om han, men tenker litt på mange andre turister som fort lar seg lure av slike tosker.

Etter en kjøretur rundt i Gibraltar setter vi så kursen nordover og Fuengirola er målet vårt. Her har vi feriert før alle sammen, og har lyst på noen dager her, meldt bedre vær fra i morgen. Kjører etter GPS'n for og finne campingplasser, disse er ikke til å stole på, finnes ikke, kun på GPS'n. Godt vi ikke har trailer, he he.Plotter inn camping Torremolinos og kommer omsider frem til den og merkelig nok den finnes i realiteten også. Flott camping midt i Los Alamos. Her i Los Alamos har Marit og Lasse langtids feriert før og vi føler oss på hjemmebane. Tar toget en tur til Torremolinos på kvelden, avslutter på en lokal bar her ved campingen. I morgen blir det tog til Fuengirola og marked.

12.3.2011

Vart en fin togtur til Fuengirola i dag, sol og godt vær.

Markedet var ikke noe bra, var bruktmarked. Ruslet mange kilometer i dag, sett igjen steder vi har feriert før. Torreblanca var ikke klargjort for turistsesongen, litt trist syn. Det som virkelig er flott her på solkysten er togforbindelsen mellom alle småbyene og til en veldig grei pris.

Vi lurer litt på hvor mange som egentlig følger oss gjennom reisebrevet, derfor håper vi alle som er innom, trykker her og skriver hvem dere er.

Det hadde vært moro for oss. Klem til dere alle så lenge.

En gladmelding har kommet inn. Datteren Silje Nordahl Disserud er i dag også blitt ungdomsmester i kule med personlig rekord nok engang. 14.08 meter. Gratulerer Silje, du er best. Vi er stolte av deg.

13.3.2011

Opp med solen og pakker bobilene, forferdelige dyre campingplasser her i Spania kontra Portugal. Reiser videre nordøst over og målet i dag er Almeria. Fy flate å pent det er oppover her

. Malaga by.

Vi legger det meste av turen utenom motorveien, det er så vakkert her. Skal dere kjøre her noen gang så kjør kystveien.

Synd vi ikke har ordenlig kamera på reisen i dag. ( Morten og Helge ) PS! Hege er 40 til høsten. Bare tuller.

Marit med Almunecar i bakgrunn.

Hege med samme bakgrunn.

Blir veldig mye stopping på en sånn kysttur, men det er verdt det.

Langs hele kysten kan det være vanskelig å se husene til folk, drivhus større en fotballbaner alle plasser, selv i store byer. Her fra Torrenueva.

Alt det hvite dere ser i bakgrunn over bobilen er drivhus.

Det var detta dårlige kamera da, men her var det nydelig utsikt fra bobilen ned mot Calita de Vèlez

Byen heter Calahonda, en fantastisk utkikksplass i øst enden av byen.

Rett ned i havet.

Skulle nå hatt hangglidern her.

Rett ved veien

Har så lyst på å fly

Nydelig plass.

Men turen går videre mot Almeria.

Rapp prøvde og tøffe seg og la seg i tet.

Men Aurora har nytt hjerte og sier bare!!!!!!

På plass Rapp.

Rett føre Almeria har vi plottet inn en campingplass, det vart litt av en tur nedi de trange gatene.

Rett før bilde ble tatt, reiv vi vel nesten hele buska, umulig og komme forbi ellers. På campingplassen sto bobiler og vogner så tett at en nesten ikke fikk opp sidedøra. Ikke noe sted for oss, ut av byen liten titt på kartet og vi havner helt nede ved sjøen i Cabo de Gata, fire mil nordøst for Almeria. Stor fin plass hvor vi kan stå fritt, her treffer vi igjen noen svensker som lå ved siden av oss i Olhâo den natten det tordnet så forferdelig.

VARMT og SOL, kjenner det nå på kvelden at sola har tatt.

14.3.2011

Soloppgang i Cabo de Gata

Kjørte fra Cabo de Gata og ut til fyrtårnet Faro de Gata, så ut på kartet som det gikk en vei rundt odden, men så vel var det ikke. Frem og tilbake på den veistubben var i grunn spennende. Film kommer her .

Er nå på en flott campingplass Playa de Mazarron i Mazarron, ca fire mil syd for Cartagena. Roer oss ned her noen dager.

Hege serverer rislapper, nydelig.

Koselig og få mailer fra dere og se hvem som følger oss, hadde vært kjedelig og skrive om ingen var med oss på turen. Klem til dere.

15.3.2011

Late dager i solen, ikke mye som skjer.Var ute med noen andre koselige nordmenn i går kveld. Hyggelig

Ronny, Lasse, Ottar, Berit, Marit, Hege, Astrid og Tor.

16.3.2011

Ligger i sola, kjørt litt scooter og sjekket byen, nydelig vær.

17.3.2011

Var ute i går med gjengen av koselige nordmenn, spiste på Maria Tapas. Eierne Maria og Reyes serverte nydelig mat og det vart vel litt vin og øl også. Hentet frem gitaren etter en stund, og etter det tok det vel litt av kan man si.Maria danset flamenco som bare spanjoler kan det, tyske, franske og vi sang og spillte til langt på natt Hege vart forgudet for sin vakre stemme.

En fin gjeng.

Maria i fri utfoldelse sammen med norske Per.

Vakker sang Hege.

Kokka moren til Reyes. Hun var i hundre i går, danset og sang.

Per bød opp damene til dans.

Astrid og Hege

Berit og Ottar.

Wenche og Per.

Berit og Reyes.

The Rose, så vakkert at tårene rant på noen.

 

Tyske trommeslageren Jan og korsanger Andrè.

Marit, Andrè og Jan.

Glem ikke å skrive noen ord til oss da, Mail eller i gjesteboken.

18.3.2011

Mazarron til La Manga i dag, godt å komme til familien. 8 mil, så vi vart vel ikke direkte slitene. En tur ut på De Mare på kvelden sammen med Oddbjørn. Litt redusert og syk i dag, tror det var noe galt med det brune vannet dem serverer i slike bøyde glass sammen med kaffen, he he.

Marit og Lasse

Stum

Hege og meg

19.3.2011

I dag kommer min kjære mor Anne og storesøster Wenche, gleder oss til å se dem. Bare 1 uke til resten av gjengen kommer for å feire Torill Vara sin 50 bursdag. Men da må jeg holde meg unna det brune vannet her, farlig det som 'n Ludvig sier.

DEL 2