Home

ElgJakt2002

Endelig er vi i gang. Elgjakten starter onsdag, men reiser fra Råholt nå mandag 23 ,kl 1200, Roger og Dag er allerede ved Krogstadelva. Venter å kjøre i ca. 3 timer. Været er helt nydelig, sol og varmt. Dag Sørby og Roger Holtberget Mira og Ronja,var på hytten når vi kom, de hadde laget i stand hundehus, se bilde. Hytta og husene rundt er flotte, se bilde. Er en tur hos utleier og betaler for jakta og får nøkler til bommen, samt skriver kontrakt. Vart en liten en utover kvelden med mange gode jakthistorier. La oss rundt 0100

Tirsdag 24.
Sto opp rundt halv ni, Dag og Arvid var ute og hentet garna, se Titanic,3 ørret fra halv kilo'n og opp, 1 sik og 1 abbor. Frokost, så delte vi oss i to lag og skulle mrk poster. De spreke, les Roger og Dag, tok toppen av terrenget, var innom koia på toppen. Mira hadde båndlos, reiste elg nesten på toppen. Arvid og Ronny gikk opp postrekke i sør terrenget. Mye boser og elg tråkk.
Så storfugl og et kull med orrhøner 10 - 12 stk. Hare og rådyrspor.Kjempe fin tyttebær.
Jon Phillip ankom kl. 1615, ble veldig positiv da han så hytten vi bor på. Spiste nydelig elgsodd, laget på fjorårets elg. Godt jobbet Roger. Venter på Erik Berntsen. Han ankom sammen med datteren Pia, kl. 2140 Hadde med dajmkake, det var godt.

Onsdag 25

Nå er jakten startet, morgendrev uten resultat, tydelig at elgen står i høyden. Neste drev var bedre, men fotturen opp til post var et h...... To loser for Mira. Jaget singel dyr først og ku med kalv på andre. Ingen elg falt. Kveldsdrevet gikk med Sico, var i samme område som morgendrevet. Arvid og Ronny fikk singel ku på post, men den skal vi helst ikke ha. Tok kvelden halv åtte, med nydelig elg lapskaus. Arvid og Ronny reiste ut seint for og finne veien til toppen av terrenget, kjørte seg bort flere ganger, men fant ut av det, var tilbake halv to på natten.

Torsdag 26

Ny dag, var ute på post litt sent i dag, kl.0800, Arvid og Ronny kjørte rundt med elgtrekkeren.
Jon Phillip og Dag gikk lia opp og posterte. Roger, Pia og fader Erik gikk med: Sico, Binna og Mira. Klokken 1040 smalt tre skudd, og Ronny tok sin første elg. Det var en 1,5 årig okse, den la seg pent i tøffla sine. Arvid og Dag var nærmest og hjalp til med utvomming.
Vart mat og kaffe med mye prat rundt bålet ved fallet. Etter to dager med elgsodd, lapskaus, krevde naturen sitt, Ronny satt og gjorde sitt fornødende da oksen kom i godt trav. Fikk på seg buksa, men glemte en vesentlig ting man bruker og gjøre etter man har vært på do. Takk og pris dusj på hytta. Etter tre timer kom det melding fra jaktleder Roger, han hadde skutt en kvige lenger ned mot hytta, nok et fall for Mira.Det var en stor kvige som Roger fikk. Dag, Jon Phillip, Erik og Roger dro og hentet dyret ca. kl sju, hadde problemer med trekkeren, gammel bensin er ikke bra, var fra elgjakten 2001.Vart sent før kvia hang på plass. Kvelden ble fullkommen med fårikål. Roger dro seint ned til Åmot og hentet sønnen Kristian, det er bra for i morgen reiser Pia.

Fredag 27

Avtalen var og starte seint i dag, sliten , gjeng. Første drevet gikk kl 11, Arvid og Jon Phillip dro nord i terrenget og slapp Binna og Mira. Roger og Kristian tok post langt inn i Grandalen, Erik og Pia på draget over dem. Dag og Ronny kjørte rundt til Omlitjern og gikk inn derifra. Dag tok posten som fallet var på i går, Ronny hadde ny general post. Ingen dyr på beina på drevet. Reiste til hytta og spiste, gjorde klart for kveldsdrev. Ronny gikk med Binna i syd terrenget, etter få minutter var det ku og kalv på beina, passerte posten til Erik og Arvid, singel ku passerte posten til Dag og Jon Phillip. Dette er dyr vi foreløpig ikke skal skyte. Ronny satt og ventet på Binna da storoksen med parabol passerte 60 meter bak han, fikk ikke skuddtjangs. Tett i tett med små furu. Gikk etter dyret, og så det en gang til. Binna fikk los på oksen og var ikke tilbake før mange timer etter det var mørkt. Kvelden går med til å planlegge neste morgen og hvordan vi skal lure den store. Rapporten får vise i morgen. God natt.

Lørdag 28

Tidlig på han i dag, Roger og Jon Phillip kjørte rundt til toppen, Arvid posterte der hvor vi så storoksen i går kveld. Dag tok posten på toppen av juvet mot op posten. Erik og Kristian hadde poster på myra. Ronny hadde posten i brunstgropa til storoksen. Det vart tidlig los på toppen, men vi så ikke dyret. Andre losen vart tatt ut rett over posten til Dag, han stod nok litt feil og dyret fikk gå. Eftas drevet vart sluppet i Lauvlidalen, men Erik måtte opp på toppen og gå sydover. Hadde los, men terrenget her er meget vanskelig med daler tett i tett. Vart kveld på hytta kl 1930, god mat og i kveld lørdag, blir det en liten en.

Søndag 29

Dagen i dag startet veldig tidlig, Dag og Ronny på toppen, Kristian og Roger i Grandalen, Jon Phillip og Erik i nord grensa. Arvid skal gå med Binna. Flere timer uten at det skjer noe, Kristian hører elgoksen pruste rett ved posten sin. Spreke Roger går hele grandalen ned og henter Mira, Arvid er utslitt og må ta post i nordgrensa sammen med Erik og Jon Phillip.
Erik får kvie rett mot posten, men syntes den er for liten og lar henne gå, takk og pris.
Klokken 1130 smeller to skudd med fire fem sekunders mellomrom, 20 sekunder går og to nye skudd smeller i nordlia. Etter kort tid kommer Arvid på radioen og forteller han har skutt en okse.Tre minutter senere kan han bekrefte at han har skutt en 13 tagger. Det var et praktfullt dyr.Alle gutta kommer til Arvid og hjelper han.
Som dagboken sier på onsdag, er terrenget i nord , bratt og meget tungt. Elgtrekkeren kommer ca 500 meter ifra fallet, men da er det helt stopp. Syv mann må til pers og bære ut kjøtt, hardt som fy. Kl 2030 er vi tilbake på hytta og kan henge opp og veie oksen. 282 kg er veldig pent. Avslutter jakten i denne omgang, for og kunne jakte her litt senere i sesongen. Kvelden går med til koseprat og indrefileten til 1,5 åringen som Ronny hadde skutt på torsdagen. Nydelig mat. Alle gutta reiser hjem i morgen. Vi har funnet sangen vår her på laget. Last ned.

Takk for nå

Torsdag 10       

Home

På ny samles gjengen på hytta ved Solevattnet for og jakte på den siste elgen vi har på kvoten for i år. Dag, Roger, Arvid og Ronny er de første som ankommer, Erik skal komme i løpet av kvelden, John Phillip i morgen kveld.

Fredag 11

Dagen starter tidlig, jaktleder Roger har funnet nye fine poster og gutta er på plass tidlig. Erik skal gå med Sico på første drevet, mens Roger har Mira med seg post.Etter en time er Roger på radioen og forteller at Mira værer dyr i lia, de bestemmer seg for å slippe Mira. Elgen går sørover og ut av terrenget, Mira er tilbake etter en time og fortsetter nordover, det blir los etter ti minutter. Vanskelig å få stålos, men Mira henger på elgen. Etter et kvarter kommer en enslig ku på den nye posten til Ronny. Ku skal vi fortsatt ikke ha, så den får passere fritt, selv om den har en 308 Remington rettet mot seg. Vi har en los til denne dagen, men det er feil dyr som kommer på våre poster. Jakten avsluttes litt tidlig i dag, pga Arvid og Ronny skal hente Johnny Holtberget som vil være med oss denne siste helgen.

Lørdag 12

Ikke alle er like glade for å bli vekt denne morgenen.Frokost blir inntatt lenge før det blir lyst. Samme postrekke som i går sier Roger, det er alle enige om, og vi beveger oss rolig ut i terrenget før dagslyset kommer.Allerede etter en halv time har Johnny en elg på posten sin, Mira har stålos på femti meters hold, men det er for trangt og tett akkurat der hvor elgen står, og Johnny får ikke den tjangsen han hadde drømt om. Etter nok 1 1\2 times los,smeller det ved Stormyr.

Erik, Dag og John Phillip er plassert der.

Det er Dag som får en stor oksekalv på sin post, kalven kommer alene og Dag feller den.Her begynner nok en gang slitet i dette bratte terrenget Elgtrekkeren er for slitsom å bruke i denne bratta, så gutta bestemmer seg for å dra den ned i tau. Mye slit, men mye moro dette året også.

Lørdag kveld vart bare kos og vi måtte nøye oss med radioen da Norge slo Romania 1-0 i EM kvalifiseringen i fotball.

Takk for nå gutter, så møtes vi snart på ELGFEST og deilig indrefilet.


 

Foto: Arvid Holtberget, Roger Holtberget og Ronny Store


®

Home